Безспорно е, че европейският избор на българите е направен още през

...
Безспорно е, че европейският избор на българите е направен още през
Коментари Харесай

Проф. Методиев: Руската федерация върви към разпад

Безспорно е, че европейският избор на българите е направен още през 1879 година, когато сме си основали конституцията, когато сме постигнали европейска страна и неща, които други не са постигнали. Европейският път на българите датира от този момент. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ историкът проф. Веселин Методиев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9526
През годините има разнообразни събития, когато засенчват тази историческа памет. Руската агитация се е развивала доста дълго време и обикновено в днешно време да се появяват нелепи изказвания, съобщи проф. Методиев.

Понятието неутралитет от времето на 19 век отдавана е изгубено. Не може да има избор сред положително и зло и ти да спазваш неутралитет. При конфликт на положително и зло не може да си безпристрастен. Когато нямаш разбиране кое е положително и кое зло, в главата ти се появяват сходни дивотии. Ти си българин, ти си част от европейската концепция, какво има да се колебаеш. Обратното е или нелепост, или обслужване на непознат интерес, акцентира историкът във връзка войната в Украйна.

През 20 век империите изчезват и единствено Руската империя се трансформира в Съветска или както я назовава Рейгън, Империя на злото. В Украйна се води война на една национална страна против една имперска концепция, което е доста обратно във времето, уточни проф. Веселин Методиев.

Русия като федерация мъчно ще бъде удържана, там процесът е в разпад на империя, на разнообразни национални страни, които желаят своето. Убеден съм, че Украйна ще стане мощна национална страна, само че какво ще стане с Русия, е доста тежък въпрос, сподели още проф. Методиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР